Budak comel Tengah cuRik2 Usha



Aug 14, 2011

suka bercampur duka ..





 Assamualaikum..hai..hai..

bukak buku nak study lar..kononnya..kejap je pastu teringat plak kat assgnment bertimbun-timbun tinggi macam klcc tuh..n bukak lar lappy nak cari info lar pasal assignment nie..tapi niat tu dah ke arah yg salah g bukak fb plak..abis lar assignment aku...alamatnya x ciap lar assgnmnet aku..haha...asyik2 dok layan fb dpat satu text member lama , tapi xlar lama sangat ..satu housemate mse dlu..hehe..bagitahu nak bukak pose ramai2..haha..wah bestnya..dah lama x jumpa rindu makin bertandan nie..so pe lagi aku sepantas kilat terus je text "OK" , kat mna?"laju je kan bab makan nie..hehe..

trus capai kain tower g mandi pe,dah ciap2 pkai cntik mcm nak g dating plak haha..pastu tgk2 hujan lebat diserta dengan petir huh...takot giler ..awan hitam jadi gergasi dah aku tengok huhu..sabor je..lar..tapi naseb baik masa ak nak turun tu ujan dah berhenti..fuhh..lega nya..sebenarnya aku xtahu nak g nek mana satu tren nih (nie first time naik tren sorang kot..blur skit huhu..)bila sampai kat lrt pandan jaya dengan penuh yakin terus g kaunter tiket dengan penuh nada dialog aku n akak kaunter ...

akak kaunter (xtahu nama):dik nak pergi mne?
aku : akak sye nak ke LRT Cheras..dgn penuh yakinnya terus je
bayar tiket tuh dlm bpe posen je kot kalo xclap lar(padahal sptutnya
tren aku yg sblh lg satu haha..)

tapi yg bengangnya akak kuanter tu xda plak ckap dik.."adik kena g platform yg sblh lg tu..." blh je bt xtahu..bengang btol lar..ape ingat aku nie tahu sangat ke laluan tren nih?? dah la nma pon first time...xkan xfaham2 kot..?patut lar aku tgk pelik je...npe aku tgu kat tren ke arah sentul patutnya aku ke ampang haha..tp disebabkan kesejukkan aku jd blur so tren pon smpai trus aku msok tanpa memikirkan akibatnya..berdiri lar punya lama last2 aku prasaan aku dah clap nek tren bengong btol huh..dlm hati dah mcm gunung berapi dah..tapi sabar je lah kan bulan pose xbaik marah2 huhu..nseb baik suara cik abang tukang bgtaw stesen2 strusnya tu sedap,  kalo x dgn dia2 sekali aku marah..ahaha..

n dh smpai last stesen kne tukar plak kira kna balik semula ke ampang lar..sebab nak ke cheras..so trus je laju aku nek tren lg satu dengan berbekalkan doa yg penuh harapan(dah lupa sgla kmarahan yg membuak2 td..) berkat kesabaran huhu..Tuhan itu Maha Adil kan?huuhu...& pastu akhirnya sampai jugak cheras fuhhh...alhamdulilah....syukur sangat2...huuhu..macam nak nangis je...huhu...naseb baik owg x nmpak aku nangis sbb aku nangis dlm hati hhuh...dah smpai aku tercari2 wajah kesayangan ku huhu...bila tengok muka dowang huhu..lega rasanya...dapat jgk jumpa...wlpn mcm2 dugaan yg aku kena tempuh sebab Tuhan tu tahu kita kuat sebab tu Dia ujian mcm tu.huhu..dah sampai tu borak mcm2 lar lma kot x jumpa msih teringat2 memori mse dlu ...huhu..tapi aku xbanyak borak sgt sbb aku kepenatan lar..seharian duduk dlm tren tu kot..plak tu penat ngn pose ..sowi lar xdpat borak banyak2..tapi pe pon thx sudi gak jumpa wlpn agak lambat ckit sbb angkara aku clap tren..terharunya korang datang jugak ..wlpn jauh korang datang jugak terutamanya izzah awak dtg gak wlpn agak jauh di Sepang tapi ur the great! larh...

korang sowi taw hari nie aku xbanyak borak ngn korang tapi aku tetap senyum bahagia sebab dpt jmpa gak akhirnya..xpe2 nanti2 kita jumpa lg taw...balek pon tergesa-gesa xsempat nak salam huhu...pastu x sempat bergambar sebab hostel ttup pukol sebelas sbb tu agak kalut sikit tp xpe nanti kita g shopping plak haha...mcm lar banyak duit..hehe..hmm..banyak sungguh kan dugaan hari ini..anggap lar nie satu ujian bt aku huhu..

tq ulos syg kamu.. <3  zizy , izzah , ekin aka oshin , kak

"bersangka baiklah kepada Tuhan, nescaya kamu akan tenang"

notahati : mata pon dah berat nih ..jom tido selamat mlm..


terima kasih sudi membaca =)

2 5 gOmeL -gOmEL:

aleen aiden said... BALAS

isk3..kuang hasam btul akak jaga kaunter 2 ye.hu3

diela said... BALAS

aleen aiden : huhu..tu lar..kot lar nk gtaw silap platform..sabor je lar huhu..